Külföld · Külpolitika

Csúnyán kikaphat Trump és az egész Republikánus Párt a novemberi választáson.

Szinte minden államban nagy bajban vannak a Republikánusok.

Ugyan 5 hónap van kb az elnökválasztásig az azért már most látszik hogy nagy  bajban  vannak a Republikánusok Donald Trump  elnökkel az élen. Szörnyű számok jöttek ki a fontos államokból  a Republikánus Arizonából , Wisconsinból és szinte az összes államból, egyedül Texasban vezet pár százalék ponttal Trump. Ez azt vetíti előre hogy Trump  és a Republikánus párt akár csúnya verésbe is beleszaladhat a novemberi választáson, erről árulkodnak a párt belső felmérései is.

Trump azt gondolta hogy könnyen újrázni tud ám mint kiderült  hogy ez korán sincs  így. Demokrata kihívója  Biden úgy vezeti a közvélemény kutatásokat hogy alig kampányolt és kevesebbet költött mint Trump arról nem is beszélve hogy alig mozdult ki az elmúlt hónapokban az otthonából! Trump nem csoda hogy dühös hisz szinte minden országos felmérésben Biden mögött áll nagy hátránnyal egyet kivéve, ugyan régi közhely hogy választást és nem közvéleménykutatást kell nyerni, de nem szabad  félvállról venni sem!

Mind a Koronavírus járvány, mind pedig a George Floyd halála utáni tüntetéshullám sem segítette Trump újraválasztási esélyeit sőt jelentősen csökkentette!

Egyes információk szerint több Republikánus szenátor nem  áll jól Demokrata ellenfelükkel szemben. Így könnyen előfordulhat hogy elveszítik a kongresszus beli többségüket attól tartanak hogy az elnök magával rántja őket a mélybe.

Hozzászólás