Belpolitika · Közélet

Fegyőr Bandi poénja és a vihar egy gödi pohár vízben.

Nincs itt semmi probléma a DK és a Momentum közt!

Gyurcsányék megmondták Orbánnal és pribékjeivel nincsen alku és ehhez következetesen tartják magukat! Göd Momentumos polgármestere nyílván elfelejtette vagy nem is szóltak neki.

Ezt tette szóvá a DK teljes joggal mert nekik fontosak az elvek!

Balogh Csabától nem volt egy jó húzás amit tett , de nem kellett volna hogy országos színtű adok kapokba menjen a dolog hogy aztán perrel fenyegetőzésig végül öszödözésig fajuljanak a dolgok!

Fekete Győr öszödi Gyurcsány tábláját fejreállítós akcióját nevezhetjük poénkodásnak, jól bizonyítja Gyurcsány reakciója aki meghívta a Momentum elnökét a kötcsei nyaralóba ha már úgyis öszödön jár, ezt Fekete Győr készségesen visszautasította de másnapra meghívta Tihanyba amit Gyurcsány készséggel el is fogadott. Tihanyban aztán Gyurcsány és Fekete Győr két lángos és néhány Momentumos fiatal társaságában megbeszélte a két párt közti dolgokat.

Nincs itt semmi probléma! Göd csak vihar egy pohár vízben!

Bulvár · Közélet · Külpolitika · Társadalom

Trumpnak vége , Joe Biden lesz az új elnök!

Legalább is ezt állítja Allan J.Lichtman történész.

Allan Lichtman 1984 óta mindig pontosan eltalálta az amerikai elnökválasztás végső győztesét és nem tett másként most sem. Lichtman most azt mondja hogy Joe Biden nyeri az elnökválasztást méghozzá nem kis fölénnyel, az 538 elektorból 357 et Biden fog elvinni míg Donald Trumpnak 181 elektora lesz.

Lichtman ezt több tényezőre alapozza a közösség vállalás, a gazdaság jelen alakulása, a botrányok és a jelölt személyes varázsa! Ez alapján Lichtman Joe Bidennek adja a választást.

Lichtman mellesleg Trump 4 évvel ezelőtti győzelmét is eltalálta tehát mint politikai jóst illik komolyan venni!

Közélet · Külpolitika · Társadalom

A világ liberális fele lehetőséget lát a járványban a populizmus visszaszorítására.

Ez az egy pozitív hozadéka lehet a Covid19 nek!

A Koronavírus járványban páratlan politikai lehetőség is rejlik , akár megsemmisítő csapást is lehet mérni a világ populistáira legyen az akár Trump, Le Pen vagy éppen az AFD. Utóbbi kettő éppen nincs hatalmon a saját országában, de Macron és Merkel legalább elmondhatja hogy ők hatalmi pozícióból viszonylag jól menedzselték az egészet Macron továbbá azt is elmondhatja hogy Le Pen nem kezelte volna jobban mint ő és így gondolják a Francia polgárok is.

Joe Biden ezt sajnos nem mondhatja el ugyanis ő még nem az USA elnöke hanem a jelenlegi elnök Donald Trump kihívója és Amerikában száz ezrek életét követelte a járvány.

Joe Biden a Koronavírus örvén felkapaszkodva akár elnök is lehet a populista Trump kormány béna járvány kezelése okán!

Ezek a politikusok helyesen teszik ha a járványt a populisták gyenge pontjaira mutatnak rá!

Nem tudni hogy milyen világ köszönt majd be a járvány után de mindenkinek az lenne a legjobb ha eljönne a liberális aranykor!

Közélet · Külpolitika

Ezt már csak Biden ronthatja el!

Már ha hagyják neki!

Ha hinni lehet a közvéleménkutatásoknak akkor Joe Biden jelentős előnnyel vezet Donald Trump elött azonban a választás napján nem a több országosan kapott szavazat dönt hanem választott elektorok döntenek az elnökről.

Bidennel az átlag amerikai jobban azonosul mint 4 éve Clintonnal, ezért is lehet az hogy Biden közel 10 százalék ponttal vezet Trump előtt.

Joe Biden 1972 ben elvesztette az első feleségét és a lányát egy autóbalesetben így ha valaki megérti hogy mit él át az egyszerű amerikai polgár jelenleg akkor az ő! Bidennek ugyanakkor vannak hibái amit egy profi kampánystáb segít kiküszöbölni, azt hogy ne Joe Bidennek hívják az USA következő elnökét ahhoz nagyot kellene neki hibázni!

Remélhetőleg nem fog.