Közélet · Külföld · Külpolitika

Biden harminchat éve nem látott győzelmet arathat Trump felett a novemberi elnökválasztáson.

Legalább is a Guardian és az Opinium felmérése szerint.

2020 eddig csupa rosszat hozott Donald Trump Amerikai elnök számára és úgy tűnik az év hátralévő része sem tartogat mást.

A Koronavírus járvány amerikai kitörése óta csak csökken az elnök népszerűsége látva a halálos áldozatok számát ami nem csoda.

A brit Guardian nyílvánosságra hozott egy felmérést amelyet az Opinium nevű közvéleménykutató céggel közösen készített, a felmérés szerint Bidennek 17 százalék pontos előnye Trumppal szemben ez három héttel a választás elött behozhatatlan alighanem csúnya verés elé nézhet Trump de nem csak ez a fő gond, Joe Biden más tekintetben is jobb Trumpnál. A Demokrata elnökjelöltel szívesebben meginnának egy sört az emberek mint mondjuk Trumppal vagy Clintonnéval egy felmérés szerint, egy másik szerint Biden jobban kezelné a járványt ami újabb rossz hír az elnök számára.

Trump helyzete eddig sem volt rózsás de az első elnökjelölti vita tovább rontott a megítélésén így Trump újraválasztási esélyei a zéróhoz közelít.

Utoljára Ronald Reagan nyert nagy fölénnyel!

Joe Biden az Opinium kutatása szerint 57 40 arányban vezet Trump elött ami igen nagy különbség és behozhatatlan három héttel a választások elött.

Elnézve az eddig feladott levélszavazatokat nem lenne meglepő ha Biden nagy győzelmet aratna November 3. án, utoljára ilyen győzelmet Ronald Reagan aratott aki a győztes mindent visz elvű szavazáson az 538 elektorból 525 öt míg Demokrata ellenfele Walter Mondale 13 at szerzett , alighanem most is kinéz egy hasonló eredmény csak most Demokrata jelölt javára.